info

Tutkija ja tutkimus

Olen tutkija Jyväskylän yliopistossa, ja akateemiselta taustaltani etnologi (FM) ja sosiologi (YTT).

 

”Ruokakansalaisuus kumppanuus- ja kotitarveviljelyssä: rakentuminen, merkitykset ja ruokajärjestelmän muutospotentiaalit” on Koneen säätiön rahoittama 4-vuotinen tutkimushanke. Tutkimus toteutetaan Jyväskylän yliopiston Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella. Tässä tutkimuksessa paneudun pienimuotoisen viljelyn rooleihin ja mahdollisuuksiin kestävässä ja reilussa ruokamurroksessa ruokakansalaisuuden näkökulmasta.

 

  • Hankkeen tietosuojailmoitus on luettavissa täältä.
  • Lue tutkimukseen osallistumisesta ja ilmoittaudu mukaan täältä.
  • Lue listää tutkimuksesta taustoineen täältä.

Aiemmat tutkimusaiheeni ovat liittyneet erityisesti arjen kestävyyteen. Väittelin vuonna 2017 Jyväskylän yliopistossa. Väitöstutkimukseni käsitteli hyvätuloisten ja korkeasti koulutettujen suomalaisten välttämättömyysnäkemyksiä ja arkikäytäntöjä ympäristöllisen kestävyyden näkökulmasta (lue lisää täältä).

 

Nykyistä edellinen tutkimushanke, jossa työskentelin liittyi kestävään ja reiluun ruokamurrokseen (tutustu Reilu ruokamurros -hankkeeseen). Siinä keskityin erityisesti kumppanuusmaatalouteen oikeudenmukaisessa siirtymässä kohti kestävää, terveellistä ja ilmastoviisasta ruokajärjestelmää.

 

Jos olet laajemmin kiinnostunut kestävyyden teemasta, tutustu myös Senja Laakson kanssa toimittamaamme kirjaan Planeetan kokoinen arki (Gaudeamus, 2022).

 

Ota yhteyttä hankkeeseen liittyvissä kysymyksissä!

Haluatko lisätietoja hankkeesta tai osallistua tutkimukseen?